etusivu

info

kuvat

säännöt

etuudet

sheemat

yhteystiedot

takaisin kansalaistapahtuma valtion omistajaroolista 29.1.2008

KANSALAISTAPAHTUMA VALTION OMISTAJAROOLISTA

HELSINGISSÄ TI 29.1.2008 MARINA CONGRESS CENTERISSÄ
OSALLISTUMALLA VAIKUTAMME VALTION OMISTAJAOHJAUKSEEN!

Paperiliitto on haastanut Toimihenkilöunionin kanssa kaikki SAK:laiset ja STTK:laiset liitot ja niiden jäsenet sekä toimistojen henkilökunnat mukaan TYÖTÄ - EI TUKIRAHOJA -tapahtumaan 29.1.2008. Aiheena on valtion omistajapolitiikka ja tavoitteena on estää Stora Enson tekemät tehtaiden sulkemispäätökset.

Nykyisessä tilanteessa paperiliittolaisina tuemme parhaiten kemijärveläisiä ja summalaisia sekä myös muita Stora Enson uhkausten alla olevia työntekijöitä osallistumalla mahdollisimman suurin joukoin tiistain tapahtumaan.

Stora Enso, jossa valtio on merkittävin omistajataho, on päättänyt sulkea kannattavat tehtaat Summassa ja Kemijärvellä. Näin on tapahtumassa huolimatta siitä, että paikallisissa yt-neuvotteluissa pystyttiin kumoamaan yhtiön esittämät perustelut sulkemisille. Työ tehtaiden toiminnan jatkamiseksi ei ole ohi!

Nyt on olemassa todellinen vaara, että kannattavien tehtaiden lopettamiset jatkuvat tulevaisuudessa ja päätökset tehdään puhtaasti markkinavoimien sanelemina. Voimme yhdessä vaikuttaa siihen, että valtion omistajapolitiikka saadaan muuttumaan työllisyyttä tukevaksi.

Paperiliitto ja Toimihenkilöunioni järjestävät valtion omistajapolitiikasta kansalaistapahtuman tiistaina 29. päivänä tammikuuta klo 12.00 - 16.00 Marina Congress Centerissä Helsingissä. Kaikille kansalaisille avoimen tapahtuman teemaksi on valittu TYÖTÄ - EI TUKIRAHOJA. Tilaisuudesta tiedotetaan Paperiliiton kotisivuilla, sähköpostitse ja myös lehti-ilmoituksilla.

Useissa Paperiliiton ammattiosastoissa on tiistain tapahtuma otettu innostuneesti vastaan: Helsinkiin on jo nyt osastoissa tehty bussikuljetusjärjestelyitä!

TYÖTÄ - EI TUKIRAHOJA -TAPAHTUMAN OHJELMA:

Tilaisuuden juontaa ohjaaja Kari Väänänen.

Klo 10.00-12.00 Ruokailu Marina Congress Centerin edessä (soppatykit paikalla)
Klo 12.00 Tilaisuuden avaus, Paperiliiton puheenjohtaja Jouko Ahonen
Klo 12.10 SAK:n puheenjohtaja Lauri Ihalaisen puheenvuoro
Klo 12.20 Ohjaaja Kari Väänänen kertoo tarinoita tehtaan varjosta
Klo 12.30 Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtaja Jaakko Kianderin puheenvuoro
Klo 12.50 Toimihenkilöunionin puheenjohtaja Antti Rinteen puheenvuoro
Klo 13.00 Kemijärven Massaliikkeen puheenjohtaja Heikki Nivalan puheenvuoro
Kaikki edellä mainitut puheenvuorot ovat lyhyitä, jotta aikaa jää paneelikeskustelulle ja yleisökysymyksille.
Klo 13.15 Paneelikeskustelu alkaa
Paneelikeskusteluun osallistuvat: Jouko Ahonen Paperiliitosta, Antti Rinne Toimihenkilöunionista, valtion hallituksen edustajat ja opposition edustajat, joista SDP:n Eero Heinäluoma ja Vasemmistoliiton Martti Korhonen ovat jo varmistaneet osallistumisensa.
Paneeliin osallistujat vastaavat myös yleisön tekemiin kysymyksiin.
Klo 16.00 Tilaisuus päättyy

HUOM! Tapahtumaan osallistuville osasto 47:n jäsenille maksetaan kilometrikorvaus oman auton käytöstä, jos autossa on kuljettajan lisäksi vähintään 2 matkustajaa.

Lisätietoja:
Jukka-Pekka Kosonen, 040 833 8294
Hannu Kärkkäinen, 0400 841 907

sivun alkuun