etusivu

info

kuvat

säännöt

etuudet

sheemat

yhteystiedot

takaisin Metsäteollisuus hyväksyi neuvotteluratkaisun-lyhyesti sisältö

Metsäteollisuus ry:n hallitus on hyväksynyt raamisopimuksen mukaisen työehtosopimusratkaisun paperiteollisuuden työntekijöille

Paperiliiton hallinto hyväksyi neuvotteluratkaisun viime torstaina.
Metsäteollisuus siirsi neuvottelutuloksen käsittelyn maanantaille,
koska se jäi odottamaan Auto- ja Kuljetusalan työntekijäliitto AKT:n tes-neuvottelujen päättymistä.

Myös raamin kattavuus on arvioitu. Työmarkkinajärjestöt allekirjoittivat sopimuksen laajasta palkkaratkaisusta maanantaina aamupäivällä.
Sopimukselle saatiin ennätyksellinen 94 prosentin kattavuus.

Paperiliitto ja Metsäteollisuus ry ovat hyväksyneet viime viikolla saadun neuvottelutulokseen uudeksi työehtosopimukseksi.

Sopimus lyhyesti:
Paperiteollisuuden uusi työehtosopimus on voimassa 1.4.2012-30.4.2014.

Palkankorotukset tulevat senttikorotuksin. Työntekijöiden kausipalkkojen tuntipalkkoja korotetaan 9.4.2012 alkaen yleiskorotuksella, jonka suuruus on 25 senttiä.
Toisena vuotena 6.5.2013 alkaen yleiskorotus on 20 senttiä.

Yleiskorotuksen lisäksi käytetään palkkausjärjestelmään erillinen paikallinen rahamäärä. Sen suuruus on 9.4.2012 alkaen 15 senttiä ja 6.5.2013 alkaen 12 senttiä.
Jos yksimielisyyttä paikallisesta jaosta ei synny määräaikaan mennessä, käytetään samat senttimäärät kausipalkkojen tuntipalkkojen korottamiseen.

Kertaerä 150 euroa maksetaan työntekijälle 5.4.2012, jos hänen työsuhteensa on jatkunut keskeytymättä siihen mennessä vähintään kolme kuukautta.
Mikäli työnantajalla ei ole palkanmaksuvelvollisuutta kyseisenä palkkakautena, mutta työntekijä palaa töihin myöhemmin sopimuskauden aikana, kertaerä maksetaan työhön paluun jälkeen seuraavana palkkapäivänä.


Tarkempaa tietoa sopimuksesta ja siihen liittyvistä asioista luottamusmiehiltä tuonnempana.

Tiedotussihteeri
Hannu Kärkkäinen