etusivu

info

kuvat

säännöt

etuudet

sheemat

yhteystiedot

takaisin ilmoitustaulu->Jouko Ahosen ajankohtaiskommentti 2.3.2005

2.3.2005
Jouko Ahonen

Hyvät toverit

Kuten edellisessä viestissäni totesin, on työehtosopimusneuvotteluissamme menossa eräänlainen ”tuumaustauko”. Edellisen kerranhan tapasimme kokoonpanolla Ahonen, Kovanen, Rantakari ja Tähtinen perjantaina 18.2.2005. Syynä ”tuumaustaukoon” on, ettemme katsoneet siinä vaiheessa järkeväksi jatkaa eipäs-juupas väittelyä työnantajan tekemän todella tökerön sopimusmääräysten huononnusesityksen vuoksi. Niinpä yhteydenottoja toimistojemme välillä ei ole ollut em. jälkeen.

Olemme kutsuneet tämän viikon perjantaiksi koolle liittovaltuustomme ja liittotoimikunnan käsittelemään tämänhetkistä neuvottelutilannetta ja –asetelmaa. Tarkoituksenani on vielä ennen perjantain liittovaltuuston kokousta ”päivittääkseni” ajankohtaisen tilanteen kysyä Metsäteollisuus ry:ltä, onko neuvotteluasetelma ennallaan vai onko työnantajalle tullut joitakin uusia ajatuksia, toivottavasti aiempiin esityksiin verrattuna huomattavasti rakentavampia esityksiä. Tarkoitus on vielä jatkaa neuvotteluja, joskin joudumme miettimään mm. valtuuston kokouksessa valtuuksien myöntämistä esimerkiksi TES-neuvottelukunnalle neuvottelujen mahdollista virallista katkaisemista varten, elleivät neuvottelut tosiasiallisesti etene lähiaikoina. Neuvottelujen virallinen katkaiseminen tarkoittaa sopimuksettoman tilan alkamista ja luonnollisesti myös ylityökiellon julistamista sopimusalallemme. Vielä ei kuitenkaan olla näin pitkällä.

Ensi viikon keskiviikkona ovat koolla ns. raskaan paperin työehtosopimusta noudattavien työpaikkojen pääluottamusmiehet sekä myös hallintomme jäsenet ja Paperiliitto-lehden kirjoittajaryhmä. Tuolloin käsittelemme tietenkin sen hetkistä asetelmaa työehtosopimusneuvotteluissamme.

Vaikka tiedotusvälineet ovatkin olleet melkoisen pidättyväisiä uutisoidessaan neuvottelutilannettamme ja varsinkin työnantajan törkeitä huononnusesityksiä, olemme kuitenkin saaneet tuen ilmaisuja muulla tavalla. Oheisessa liitteessä on mm. SAK:n puheenjohtajan Lauri Ihalaisen ajankohtainen kannanotto neuvottelutilanteeseen. Toivottavasti ko. kannanotto saa palstatilaa myös lehdistössä. Paperiliitto-lehden seuraava numero, joka ilmestyy poikkeuksellisesti viikon alkuperäistä aikataulua myöhemmin (viikolla 10), käsittelee alamme työmarkkinatilannetta.

Toivon teidän jakavan tätä viestiä liitteineen eteenpäin rakentamanne ”tiedotusverkoston” avulla. Tiedotuksen tärkeyttä ei ole syytä aliarvioida, joten aktiivisuutta tarvitaan edelleen, hyvät toverit.

Mahdollisista muutoksista neuvottelutilanteessa tiedotan tarpeen mukaan.

Yhteistyöterveisin
Jouko Ahonen